160 χρόνια βιομηχανίας

Πότε φτιάχτηκε το πρώτο παγωτό ξυλάκι; Έχεις δει ποτέ μίξερ μεγαλύτερο από σένα; Από πότε η Ελλάδα μυρίζει μπισκότα; Αυτές και άλλες απορίες, θα σας λυθούν στην έκθεση «160 χρόνια made in Greece. Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία» που συνεχίζεται μέχρι και τις 25 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον ξεκινά από το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της χώρας, το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, που συμπληρώνει 160 χρόνια λειτουργίας, καλώντας μας να ανακαλύψουμε… αλλιώς την ελληνική βιομηχανία από το 1860 έως σήμερα.

Ποιες βιομηχανίες καινοτόμησαν στον κλάδο τους; Ποιες παρασκεύασαν πρωτότυπα προϊόντα ή έφεραν νέα προϊόντα στην Ελλάδα; Ποιες κατοχύρωσαν διεθνείς πατέντες; Και ποιες ξεκίνησαν φιλόδοξα αλλά… έληξαν άδοξα; Ανακαλύψτε τις ιστορίες και τα πρόσωπα πίσω από τις βιομηχανίες, τους βιομήχανους και τα προϊόντα τους.

Μια έξυπνη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, που τα Σαββατοκύριακα γίνεται ακόμα πιο έξυπνη, αφού δίνει προτεραιότητα στις μικρές μας αλεπούδες! Με μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και ξεναγήσεων για όλους, παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και οικογένειες ανακαλύπτουν το σπάνιο βιομηχανικό μνημείο, ενεργοποιώντας τη φαντασία τους, λειτουργώντας ομαδικά και φυσικά… διασκεδάζοντας!

Συγκεκριμένα για τα παιδιά 6-11 ετών υπάρχει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «160 χρόνια made in Greece. Kids edition», όπου μπορούν να αγγίξουν πρώτες ύλες, μέταλλα και διαφορετικά υλικά, να πειραματιστούν με νέους τρόπους έκφρασης, να ζωγραφίσουν και να παίξουν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην έκθεση. Για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τι θα λέγατε λοιπόν για μια βόλτα μέχρι το Γκάζι το επόμενο Σαββατοκύριακο; Οργανωθείτε και μπείτε στα γρανάζια μικροί και μεγάλοι!

Η φωτογραφία και οι πληροφορίες προέρχονται από εδώ.