Σπιτικό παγωτό: η έξυπνη και απολαυστική επιλογή!

Το θερμόμετρο συνεχώς ανεβαίνει και η ζέστη γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη. Όλοι όμως ξέρουμε τον πιο αποτελεσματικό και απολαυστικό τρόπο για άμεση δροσιά. Απλώνουμε στον ουρανίσκο μας μεγάλες δόσεις γευστικού παγωτού! Για μεγαλύτερη απόλαυση, οικονομία και επειδή ποιος σηκώνεται μες στη νύχτα να τρέχει στο περίπτερο, ήρθε η ώρα να γίνετε ζαχαροπλάστες.

Θα χρειαστείτε περίπου ένα κιλό από το αγαπημένο σας φρούτο, όποιο και αν είναι αυτό. Το χυμό από μισό λεμόνι, δύο κούπες ζάχαρη, λευκή ή μαύρη και δύο κούπες νερό. Αυτό είναι όλο!

Ξεκινάτε καθαρίζοντας πολύ καλά το φρούτο από κουκούτσια, σπόρια ή ό,τι άλλο έχει. Το κόβετε σε κομματάκια και το πετάτε στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί. Συνεχίζετε βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη ώστε να γίνουν σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Στο τέλος βάζετε όλα σας τα υλικά, δηλαδή τον πολτό του φρούτου, το σιρόπι και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και κατευθείαν στη κατάψυξη. Ανά δύο ώρες βγάζετε το μείγμα από την κατάψυξη και το χτυπάτε στο μίξερ για να γίνει πιο αφράτο. Αφού το κάνετε αυτό δύο φορές το αφήνετε για 1-2 ώρες ακόμα και είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

Extra: Συνταγή για περίπτωση ελαφρού “ατυχήματος”. Βάζετε ένα μείγμα από 46 ml Neomat και τα λερωμένα ρούχα στο πλυντήριο και ξεμπερδέψατε!