Σιδέρωμα tips

Σιδέρωμα tips

Σιδέρωμα: Δεν θέλει κόπο, θέλει έξυπνο τρόπο!

Έχει επιλεγεί ανάμεσα στις πιο μισητές δουλειές του σπιτιού! Ο λόγος για το σιδέρωμα, αυτήν την οικιακή «αγγαρεία» που όλοι κάπως, κάποτε έχουμε προφασιστεί δικαιολογίες για να τη γλιτώσουμε. Κι όμως υπάρχουν έξυπνα κολπάκια που μπορούν να κάνουν το σιδέρωμα λίγο πιο ξεκούραστο. Για δείτε!

Έξυπνη θερμοκρασία: Ξεκίνα με το σιδέρωμα των ρούχων που χρειάζονται χαμηλότερη θερμοκρασία και τελείωσε με εκείνα που χρειάζονται υψηλότερη. Έτσι δεν θα αλλάζεις συνέχεια τις ρυθμίσεις, εξοικονομώντας χρόνο. Μπορείς να χωρίσεις τα ρούχα σε στοίβες πριν ξεκινήσεις για να έχεις έτοιμα!

Από τη σιδερώστρα στη ντουλάπα: Αμέσως μετά το σιδέρωμα, κρέμασε ή δίπλωσε τα ρούχα και τοποθέτησέ τα τακτικά στη ντουλάπα. Μία έξυπνη ιδέα είναι να σιδερώνεις στο υπνοδωμάτιο για να είσαι πιο κοντά στους αποθηκευτικούς χώρους των ρούχων.

Το κόλπο με το αλουμινόχαρτο: Βάλε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας. Θα διατηρήσει τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα, κάνοντας το σιδέρωμα πολύ πιο εύκολο.

Κράτα τη σωστή στάση: Είναι πολύ βασικό να ρυθμίζεις τη σιδερώστρα στα μέτρα σου, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να σκύβεις, αλλά ούτε και να τεντώνεσαι για να σιδερώσεις. Αν έχεις πρόβλημα με τη μέση σου, καλό θα ήταν να έχεις το ένα πόδι λυγισμένο. Αυτό μπορείς να το πετύχεις βάζοντας ένα χοντρό βιβλίο από κάτω του.

Το ήξερες; Σιδερώνοντας με κυκλικές κινήσεις, μειώνεις τη διάρκεια ζωής του ρούχου. Κάνε το κατά μήκος του υφάσματος, χρησιμοποιώντας ατμό. Στα μαύρα και σκούρα υφάσματα καλύτερα να τα σιδερώνεις από την πίσω πλευρά για να αποφεύγεις τυχόν γυαλάδες.

Η έξυπνη επιλογή: Το Neomat Gel Εύκολο Σιδέρωμα περιέχει φόρμουλα προστασίας από το τσαλάκωμα που λειαίνει τις ίνες του ρούχου. Έτσι το εύκολο σιδέρωμα ξεκινά από το πλύσιμο!