Ρούχα μαζί που πλύθηκαν… και συρρικνώθηκαν!

Ακούς το πλυντήριο που σταματάει, παίρνεις τη λεκάνη σου και πηγαίνεις όλο χαρά να την γεμίσεις με τα μοσχομυρωδάτα ρουχαλάκια σου. Ανοίγεις το πορτάκι και πλημμυρίζεις από χαρά, αφού τα ρουθούνια σου γεμίζουν με άρωμα από Neomat Άνθη Τριανταφυλλιάς. Αρχίζεις να βγάζεις ένα-ένα τα ρούχα και έρχεσαι αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα. Το μπλουζάκι σου μπήκε στο πλύσιμο! Σε όλους έχει συμβεί, ειδικά με αυτά τα μάλλινα. Πριν όμως πάρεις την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι σας με τα ρούχα που μπήκαν στο πλύσιμο, δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για να προλάβεις το κακό ή ακόμα και να τα επαναφέρεις στο αρχικό τους μέγεθος.

Καταρχάς πρέπει να διαβάζεις προσεκτικά τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται πάνω στα ρούχα και να τις ακολουθείς. Εάν φυσικά δε θες να έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Επίσης απόφευγε να τα πλένεις με καυτό νερό, καθώς λόγω της θερμοκρασίας κάποια υφάσματα συρρικνώνονται. Τέλος, σε περίπτωση που έχεις στεγνωτήριο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο με το καυτό νερό, απόφυγε το στέγνωμα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν στιγμές που όλο και κάτι θα ξεφύγει και κάποιο ρούχο θα βρεθεί μικρότερο απ’ ότι ήταν, όταν μπήκε για πλύσιμο. Δεν αγχωνόμαστε, υπάρχει τρόπος να επανέλθουν τα ρούχα στην αρχική τους κατάσταση και μάλιστα πολύ εύκολα και οικονομικά! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γεμίσεις 2 λεκάνες με χλιαρό νερό. Στη μία ρίξε παιδικό σαμπουάν, ενώ την άλλη άφησε την όπως έχει. Στη συνέχεια μούλιασε στη λεκάνη με το παιδικό σαμπουάν το ρούχο και άφησε το γύρω στα 10 με 15 λεπτά. Αφού απορροφήσει αρκετό νερό με σαμπουάν, τοποθέτησέ το στη λεκάνη με το σκέτο χλιαρό νερό και σπρώξε το να πάει στο βάθος της λεκάνης, χωρίς να το στύβεις ή να το τεντώνεις. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα τύλιξέ το σε μια πετσέτα σαν ρολό, ώστε να απορροφήσει το νερό. Το μόνο που μένει είναι να το ξανά τεντώσεις με τα χέρια σου, για να έρθει στο αρχικό του μέγεθος και να το αφήσεις να στεγνώσει. Έτοιμο!