Πώς να πλύνετε έξυπνα τα αξεσουάρ της παραλίας

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και όσοι δεν έχουν ήδη ξεκινήσει τις διακοπές τους, σίγουρα προετοιμάζονται για αυτές. Όλοι φανταζόμαστε τον εαυτό μας σε μια εξωτική παραλία με τα Mojito να πηγαίνουν και να έρχονται. Το θέμα όμως είναι άλλο. Πήγαμε στην παραλία, κάναμε το μπάνιο μας, παίξαμε ρακέτες και ήπιαμε και τα cocktails. Όταν γυρίσουμε σπίτι, τι γίνεται με τα μαγιό και τις πετσέτες; Δείτε εδώ πώς πλένονται τα αξεσουάρ του καλοκαιριού και ξενοιάστε με ερωτήματα τύπου «Κάνει να ρίξω από αυτό στο μαγιό μου;». Λογικά όχι, δεν κάνει.

1. Μαγιό: Ένα από τα πιο σημαντικά summer essentials, αν όχι το πιο σημαντικό. Όσα και να έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετά, αφού τρελαίνεσαι να κάνεις διαφορετικούς συνδυασμούς κάθε φορά. Για να μπορείς να το κάνεις αυτό όμως, πρέπει και να τα συντηρείς σωστά. Η συντήρηση των μαγιό είναι αρκετά απλή. Αρκεί μόλις γυρίσεις από την παραλία να το ξεβγάλεις με άφθονο νερό και σαπούνι. Μπορείς να το τοποθετήσεις σε μία λεκάνη γεμάτη με νερό, μαζί με λίγο σαπούνι, και να το τρίψεις καλά. Στη συνέχεια το ξεβγάζεις με καθαρό νερό, το στίβεις καλά και το αφήνεις να στεγνώσει. Έτοιμο! Τώρα, για να απομακρύνεις κάποιον λεκέ (ξέρεις εσύ, από εκείνη την τέλεια ψαροταβέρνα 😉), τρίψε το με λίγη μαγειρική σόδα και μετά ξέβγαλέ το. Σε γενικές γραμμές, αποφεύγουμε να πλένουμε τα μαγιό στο πλυντήριο. Στο τέλος του καλοκαιριού όμως, που θες να τα φυλάξεις, τα βάζεις σε ένα ελαφρύ πρόγραμμα μαζί με το αγαπημένο σου άρωμα από τα απορρυπαντικά Neomat Aromatherapy και τα αποθηκεύεις μαζί με όλες τις φοβερές αναμνήσεις του καλοκαιριού.

2. Πετσέτες θαλάσσης: Μετά το μαγιό, δεύτερες πάντα στη λίστα για την παραλία έρχονται οι πετσέτες. Κάθε λογής σχέδια, χρώματα και υφές τις κάνουν και αυτές ιδιαίτερα hot ως αξεσουάρ της παραλίας. Ως προς την πλύση όμως είναι διαφορετικές από τις κανονικές πετσέτες που έχουμε στο σπίτι, γι’ αυτό και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Καταρχάς, μετά το μπάνιο στη θάλασσα πάντα τις τινάζουμε και τις κρεμάμε, ώστε να στεγνώσουν καλά. Δεν χρειάζεται να τις βάζουμε στο πλυντήριο συνέχεια, καθώς έτσι θα χάσουν από το χρώμα και τη ζωντάνια τους. Αρκεί να τις πλένουμε κάθε 3- 4 μπάνια και χωρίς μαλακτικό, γιατί έτσι θα μειωθεί η απορροφητικότητά τους. Ούτως ή άλλως με τα απορρυπαντικά Neomat Aromatherapy αποκτούν μαγικό άρωμα που διαρκεί!

Τώρα που ξέρετε και τα tips για το σωστό πλύσιμο των αξεσουάρ της παραλίας είστε πανέτοιμοι. Καλό και ευωδιαστό καλοκαίρι σε όλους!