Έχεις ακούσει τη φράση: «Δεν ξέρει να βάλει ούτε ένα πλυντήριο;» Ε λοιπόν, επειδή κανείς μας δεν γεννήθηκε μαθημένος, το Neomat συγκέντρωσε εδώ τα βασικά για τους αρχάριους του πλυσίματος!

Ξεχώρισε τα ρούχα, όχι τα χρώματα. Μπορεί με το Neomat Τέλος στο Ξεχώρισμα να έχεις ξενοιάσει με το ξεχώρισμα των χρωμάτων, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα επίπεδα βρωμιάς. Μην τοποθετείς τα ελαφρώς λερωμένα με τα πολύ λερωμένα ρούχα μαζί στο πλυντήριο. Με απλά λόγια, εσώρουχα, πετσέτες και σεντόνια, δεν θα πρέπει να πλένονται μαζί με ελαφρώς λερωμένα ρούχα για λόγους υγιεινής.

Το μέγεθος μετράει. Μη βάζεις πλυντήριο με σχεδόν άδειο ή υπερβολικά γεμάτο κάδο! Γέμισέ τον ανάλογα με τις απαιτήσεις του επιλεγμένου προγράμματος πλύσης και ανάλογα με τη χωρητικότητα του πλυντηρίου. Εξάλλου τώρα που μπορείς να βάζεις λευκά και χρωματιστά μαζί, ο κάδος θα γεμίζει πιο γρήγορα!

Στον κάδο! Πριν βάλεις τα ρούχα στον κάδο, φρόντισε να κλείσεις τα φερμουάρ και τα κουμπιά και να ισιώσεις μανίκια και πατζάκια. Έτσι και θα καθαρίσουν καλύτερα και δεν θα φύγουν τα κουμπιά κατά την πλύση, αλλά ούτε και ο κάδος θα γρατζουνιστεί από τα φερμουάρ. Επίσης καλό είναι να τα γυρίζεις από την ανάποδη για να προστατεύεις το χρώμα και την υφή τους.

Έξυπνο άπλωμα: Όσο πιο ίσια τα απλώσεις, τόσο πιο εύκολα θα τα σιδερώσεις. Είναι κανόνας! Ένα ακόμη μυστικό είναι να απλώνεις τα χρωματιστά στη σκιά για να μην κόβει το χρώμα και τα λευκά στον ήλιο για να αστράφτουν ακόμα περισσότερο μετά το πλύσιμο με Neomat φυσικά.

Τέλος, πριν βάλεις πλυντήριο, ρίξε και μια ματιά στις ετικέτες των ρούχων, κάτι παραπάνω ξέρουν οι κατασκευαστές τους 😉