Οι Μικρές Αλεπούδες βάφουν αυγά

Ήρθε πάλι εκείνη η ώρα για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών! Μια παράδοση που δεν λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι. Έχετε όμως σκεφτεί πως σε αυτή την παράδοση μπορούν να συμμετέχουν και τα μικρά σας αλεπουδάκια; Φέτος, βάψτε τα αυγά με αγνά χρώματα ζαχαροπλαστικής και ξύδι, χωρίς χημικές βαφές, και διασκεδάστε με τα μικρά σας! Δείτε πόσο εύκολο είναι:

Πρώτα φυσικά πρέπει να βράσετε τα αυγά. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε να ζεσταθούν για να μην σπάσουν κατά το βρασμό. Αφού τα βράσετε αφήστε τα να κρυώσουν.

Έπειτα πάρτε μπολάκια – ένα για κάθε απόχρωση που θέλετε να πετύχετε – και γεμίστε τα με νερό και ξύδι. Η αναλογία είναι 2 κ.γ. ξύδι για 1 φλυτζάνι νερό. Ανακατέψτε και ρίξτε μέσα το χρώμα. Κόκκινο, κίτρινο, ροζ, μπλε ή ό,τι άλλο ποθήσετε! Εδώ σίγουρα θα έχουν λόγο και τα μικράκια σας. Θα δείτε και με το μάτι πόσο έντονο θέλετε να βγει το χρώμα.

Και τώρα… αναλαμβάνουν τα μικρά αλεπουδάκια να κάνουν «μπλουμ» τα αυγά μέσα στο χρώμα! Αυτό θα είναι και το αγαπημένο τους κομμάτι της διαδικασίας. Αν πιτσιλίσει και λίγο χρώμα στα ρουχαλάκια τους, δεν έγινε και τίποτα! Το χρώμα ζαχαροπλαστικής θα φύγει αμέσως στο πλύσιμο με Neomat.

Θα χρειαστεί κάμποση ώρα για να «γίνουν» τα αυγά. Μπορείτε να τα τσεκάρετε, βγάζοντάς τα πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας. Στο σημείο αυτό οι πιο ανυπόμονες μικρές αλεπούδες θα θέλουν να βουτάνε συνέχεια τα δαχτυλάκια τους μέσα στο χρώμα. Εξηγήστε τους ότι τα αυγά σπάνε και δεν το θέλουμε αυτό! Κατά τα άλλα είπαμε, οι λεκέδες δεν μας ανησυχούν καθόλου!

Αφού το χρώμα «πιάσει» και τα αυγά είναι έτοιμα, μπορείτε να τα περάσετε με λίγο ελαιόλαδο για να γυαλίσουν. Ορίστε! Έτοιμα για…σπάσιμο!

Τα μικρά αλεπουδάκια θα περάσουν τόσο καλά που θα σας ζητάνε να ξαναβάψετε αυγά. Άντε να τους εξηγήσεις ότι πρέπει να περιμένουν το επόμενο Πάσχα. Και του χρόνου λοιπόν, έξυπνες Αλεπούδες!