Μουσείο για παιχνίδι

Είναι γεγονός! Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών ανοίγει επιτέλους τις πόρτες του στο κοινό, αφού βρήκε ιδανική στέγη στον εντυπωσιακό πύργο Κουλούρα στο Τροκαντερό στο Παλαιό Φάληρο, που κληροδοτήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Η συλλογή του αποτελείται από ελληνικά, ευρωπαϊκά, κινέζικα και γιαπωνέζικα παιχνίδια, αλλά και ό,τι άλλο έχει σχέση με το παιδί από τη γέννησή του, όπως βιβλία σχολικής και παιδικής λογοτεχνίας. Αριθμεί ήδη 20.000 παιχνίδια που ξεκινούν από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο και φτάνουν έως και πριν μισό αιώνα. Στις αίθουσες υπάρχουν και παιχνίδια τα οποία μπορούν να περιεργαστούν και οι μικρές και οι μεγάλες αλεπούδες, όπως το εντυπωσιακό κουκλόσπιτο των αρχών του εικοστού αιώνα, ενώ έχουν δημιουργηθεί και τρία διαδραστικά παιχνίδια, εμπνευσμένα από εκθέματα του μουσείου, που απευθύνονται σε μικρότερα παιδιά. Έχουν επίσης ετοιμαστεί προγράμματα για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού με στόχο μια πρώτη γνωριμία με το Μουσείο Παιχνιδιών σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη.

Την Κυριακή 22/10 θα είναι open day για το κοινό με ελεύθερη είσοδο. Πάρτε τα μικρά σας αλεπουδάκια και τραβήξτε για το Φάληρο! Συνδυάστε έξυπνα την επίσκεψη στο Μουσείο με μια βόλτα στη θάλασσα! Θα είναι μια Κυριακή που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη-Κυριακή 10:00-18:00