Μια έξυπνη βόλτα στο Άγνωστο!

Είστε fan της επιστημονικής φαντασίας; Μεγαλώσατε με Ιούλιο Βερν, «ανδρωθήκατε» με Star Wars, προβληματιστήκατε με το 1984 και το Κουρδιστό Πορτοκάλι, τρομάξατε με όλα τα Alien και ξενυχτάτε ακόμα με μαραθώνιους σειρών, όπως το Black Mirror και το πρόσφατα βραβευμένο The Handmaid’s Tale; Say no more! Αυτή η έκθεση είναι για εσάς!

Science Fiction: Ταξίδι στο Άγνωστο! H συναρπαστική έκθεση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών σε συνεργασία με τον πολιτιστικό χώρο Barbican του Λονδίνου άνοιξε τις πύλες της και σας προσκαλεί σε ένα φανταστικό ταξίδι από το 19ο αιώνα στο μέλλον και πίσω στο σήμερα.

Εξωγήινοι και διαστημικές στολές, δυστοπικοί κόσμοι, δεινόσαυροι και μυστηριώδη νησιά, μεταμορφώσεις και μεταλλαγμένοι, cyborgs, κλώνοι και ρομπότ… όλα θα τα δείτε σε αυτό το ταξίδι αισθήσεων που εξερευνά τα όρια της ανθρώπινης διάνοιας, αλλά και του ίδιου του ανθρώπινου σώματος, μέσα από εμβληματικά βιβλία και κόμικς, κινηματογραφικά και μουσικά έργα που μας έχουν «στοιχειώσει»!

Στην έκθεση θα δείτε και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις δυνατότητες της επιστημονικής φαντασίας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και σειρά συναυλιών, συζητήσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων και κινηματογραφικών προβολών. Μείνετε συντονισμένοι! Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, οπότε σίγουρα μπορείτε να οργανωθείτε για μία επίσκεψη… ή και παραπάνω από μία. Αν μάλιστα έχετε και μικρά αλεπουδάκια, προβλέπεται οικογενειακή τιμή εισόδου. Σίγουρα θα ξετρελαθούν να δουν τους αγαπημένους τους φανταστικούς κόσμους, αλλά και να μυηθούν σε αυτούς που γαλούχησαν τις μεγάλες αλεπούδες! Να μια έξυπνη βόλτα για όλους!

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα
Δευ-Παρ 16:00-21:00
Σάβ-Κυρ 12:00-22:00
Εισιτήρια: 210 900 5 800
Κανονικό: 5 € προπώληση – 7 € στην είσοδο της έκθεσης
Μειωμένο, Οικογένειες, Ομάδες άνω των 4 ατόμων: 3 € προπώληση / 4 € στην είσοδο της έκθεσης