Ιστορίες για αλεπούδες

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο έχουν μεγαλώσει με τις ιστορίες και τα καμώματά της! Η αλεπού είναι αγαπημένη πρωταγωνίστρια σε πάμπολλα παραμύθια, λαϊκές ιστορίες, μύθους και θρύλους. Κάτι η πονηριά της, κάτι η κατεργαριά της, κάτι η εξυπνάδα και η «τετραπερατοσύνη» της, το συμπαθέστατο θηλαστικό καταφέρνει και κλέβει πάντα την παράσταση.

Δεν είναι τυχαίο που ο Αίσωπος, ο μεγαλύτερος μυθοπλάστης που γεννήθηκε ποτέ, της έχει αφιερώσει τόσους πολλούς από τους μύθους του, που διδάσκουν, ψυχαγωγούν, σατιρίζουν και έχουν τεράστια παιδαγωγική ωφελιμότητα για τα μικρά μας αλεπουδάκια.

Στους Μύθους του Αισώπου, τα ζώα έχουν ανθρώπινες ιδιότητες, ψυχή και λαλιά κι έτσι μέσα αυτό το εύρημα της αλληγορίας και την απλότητά του κατορθώνει να περάσει στο κοινό του την αξεπέραστη διδακτικότητά του.

Η αλεπού και τα σταφύλια, η αλεπού κι ο κόρακας, η αλεπού κι ο λύκος, η αλεπού και το λιοντάρι, η αλεπού και το λελέκι είναι μερικοί μόνο από τους μύθους του Αισώπου, που παρουσιάζουν την αγαπημένη μας αλεπού, άλλοτε πονηρή και κατεργάρα, κι άλλοτε απλά πανέξυπνη.

Αν θέλετε να πάρετε μια γερή δόση από Αλεπού, η παιδική παράσταση «Αλεπού Αισωπού» έχει ήδη ανέβει και σας περιμένει στο ιστορικό θέατρο Ακροπόλ. Επτά μύθοι του μεγαλύτερου μυθοπλάστη όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια την πονηρή Αλεπού φτάνουν επί σκηνής σε μια πρωτότυπη και φαντασμαγορική παράσταση με κίνηση, μουσική, μεταμορφώσεις, προβολές και έναν αγαπημένο ηθοποιό στον ρόλο της Αλεπούς!

Τα μικρά αλεπουδάκια σίγουρα θα ενθουσιαστούν από τη μαγεία του θεάματος, αλλά και όταν συνειδητοποιήσουν τη διαχρονικότητα των μύθων και την εγκαθίδρυση τους στη λαϊκή παράδοση με εκφράσεις όπως «η μερίδα του λέοντος», «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» και άλλα πολλά. Αλλά και οι μεγάλες αλεπούδες θα περάσουν τέλεια! Έξυπνη επιλογή ε; Τι έξυπνη; Τετραπέρατη!