Έξυπνη Καλοκαιρινή Δροσιά σε λιγότερο από 5’

Η ζέστη πλέον κυμαίνεται σε επίπεδα λιποθυμίας και λίγη χαλάρωση στο μπαλκόνι μοιάζει με βόλτα σε ηφαίστειο. Κάποιοι δεν έχουν φύγει ακόμα για διακοπές, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ήδη γυρίσει. Γι’ αυτό μετά το σπιτικό παγωτό, ήρθε η ώρα να γίνετε και πάλι ζαχαροπλάστες, ειδικά οι λάτρεις των ροφημάτων, και να φτιάξετε μια έξυπνη και δροσερή, σπιτική γρανίτα!

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 500 γρ. από το φρούτο της επιλογής σας, 100 γρ. ζάχαρη ή 10 γρ. στέβια, εάν θέλετε τη γρανίτα σας ακόμα πιο υγιεινή και 12-15 παγάκια.

Για την εκτέλεση θα τοποθετήσετε όλα τα υλικά σας στο μπλέντερ και θα τα χτυπήσετε για περίπου 1 λεπτό. Αυτό ήταν! Ύστερα απλά σερβίρετε τη γρανίτα από το μπλέντερ σε όποιο σκεύος θεωρείτε εσείς ότι θα την «φιλοξενήσει» καλύτερα. Σίγουρα δεν θα προλάβετε να ιδρώσετε μέχρι να την φτιάξετε!
Δροσιστείτε ελεύθερα!

Extra Tip: Τα 100 γρ. ζάχαρης ή 10 γρ. στέβια μπορεί να είναι λιγότερα ή περισσότερα, ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το φρούτο που επιλέξατε, αλλά και τη δική σας προτίμηση φυσικά!

Extra Tip 2: Εάν το φρούτο που επιλέξατε έχει κουκούτσια ή σκληρή φλούδα, τα αφαιρείτε. Φαντάζεστε το αποτέλεσμα, εάν δοκιμάσετε να φτιάξετε γρανίτα κεράσι και αφήσετε τα κουκούτσια μέσα…

Extra Tip 3: Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τις αναλογίες για να βγάλετε το αποτέλεσμα που θα σας αρέσει περισσότερο! Σε περίπτωση ατυχήματος ξέρετε και πάλι ποια είναι η έξυπνη επιλογή, οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για τίποτα! Neomat και απαλλαγείτε γρήγορα απο τους καλοκαιρινούς λεκέδες.