Έξυπνα tips κηπουρικής για το σπίτι!

Μπορεί αυτή η άνοιξη να μας βρίσκει στο σπίτι αλλά είναι πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε εκεί. Πράγματα για τα οποία, πριν δε βρίσκαμε το χρόνο, μπορούν τώρα να ολοκληρωθούν και καινούρια ενδιαφέροντα πράγματα μπορούν να ξεκινήσουν.

Ας ξεκινήσουμε με τα φυτά μας που ίσα ίσα προλαβαίναμε να τα ποτίσουμε πριν. Τώρα μπορούμε να τα φροντίσουμε όπως τους αξίζει αλλά και να παρακολουθήσουμε από κοντά την εξέλιξή τους. Μιας και αυτή είναι η εποχή που τα δέντρα και τα φυτά ανθίζουν, μπορούμε να μεταφυτεύσουμε τα λουλούδια μας σε πιο μεγάλες γλάστρες, ικανές να βοηθήσουν στην καλύτερη ανάπτυξή τους. Μπορούμε ακόμη, να κλαδέψουμε τα φυτά μας  απαλλάσσοντάς τα από τα ξερά κλαδιά και φύλλα και αφήνοντάς τα ανανεωμένα και έτοιμα να φουντώσουν.

Για τα φυτά εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου που υποφέρουν από τις επισκέψεις μικρών αλλά κάπως ενοχλητικών εντόμων, έχουμε μια φυσική λύση. Μπορείτε να φτιάξετε ένα εύκολο, σπιτικό σπρέι που θα σας λύσει τα χέρια. Θα χρειαστεί να αναμείξετε βιοδιασπώμενο υγρό πιάτων (1 κουταλιά του γλυκού) ή τριμμένο πράσινο σαπούνι (4 κουταλιές του γλυκού ) σε 1 λίτρο ζεστό νερό μαζί με λίγο οινόπνευμα (2 κουταλιές του γλυκού). Αντί για οινόπνευμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ξύδι που επίσης θεωρείται αρκετά καλό εντομοαπωθητικό. Ανακατεύετε καλά και ψεκάζετε τα φυτά σας. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να επαναλάβετε τον ψεκασμό κάθε εβδομάδα.

Στις σπιτικές αυτές ασχολίες μπορείτε φυσικά να μυήσετε και τα μικρά σας αλεπουδάκια δίνοντάς τους έτσι την ευκαιρία να μάθουν πιο πολλά για τα φυτά. Και αν λερώσετε τα ρούχα σας, μικροί και μεγάλοι κηπουροί, έχετε τη λύση με το Neomat Giga Pack για 75 πλύσεις. Φυτέψτε λοιπόν άφοβα!