Έξυπνα Tips για την παραλία

Καυτός ήλιος, δροσερό ποτό και μπροστά το κύμα να παφλάζει. Δεν υπάρχει καλύτερη εικόνα! Και ευτυχώς έφτασε η εποχή που αυτή η εικόνα γίνεται πραγματικότητα! Πριν ξεκινήσεις όμως και αρχίσεις να γυρνάς από παραλία σε παραλία, πρέπει να έχεις κάνει και την κατάλληλη, έξυπνη προετοιμασία.

Κακός ήλιος: Όσο και να τον αγαπάς, πρέπει πάντα να προστατεύεσαι από αυτόν. Μπορεί να σου προκαλέσει πολλά προβλήματα, με το πιο απλό να είναι ένα έγκαυμα. Και ποιος θέλει να κυκλοφορεί σαν τη φράουλα μες στο καλοκαίρι; Γι’ αυτό έχεις μαζί σου αντιηλιακό σώματος και προσώπου σε κάθε δροσερή σου εξόρμηση!

Λίγο νερό, χάνομαι: Επίσης πολύ σημαντικό είναι να έχεις μαζί σου μια πηγή ενυδάτωσης. Το σώμα χάνει διαρκώς νερό και όσο αυξάνεται η θερμοκρασία αυξάνεται και το ποσοστό νερό που εξατμίζεται. Οπότε, επειδή δεν είναι ωραίο να λιποθυμάς μπροστά σε ξένο κόσμο, έχε πάντα μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό. Και ενυδατώνεσαι και δροσίζεσαι!

Αχ, καίει η άμμος: Φυσικά και καίει, αφού τη χτυπάει τόσες ώρες ο ήλιος! Εκτός απ’ αυτό έχει και πολλά μικρόβια, οπότε δεν πρέπει να φέρνεις το σώμα σου σε απευθείας επαφή μαζί της. Σε περίπτωση λοιπόν που πας σε κάποια παραλία και θες να ξαπλώσεις στην αμμουδιά, να έχεις μαζί την ψάθα ή ό,τι άλλο σου αρέσει να στρώνεις κάτω και δεν λερώνει εύκολα. Το τι θα λερωθεί και τι όχι είναι το τελευταίο πράγμα που σε νοιάζει βέβαια, αφού έχεις στο σπίτι το Neomat που καθαρίζει για σένα!

Το απόλυτο καλοκαιρινό gadget: Ποιο άλλο από το μοναδικό θερμός! Βάζεις μέσα τον καφέ, το χυμό, την πορτοκαλάδα ή ό,τι άλλο εσύ θες από το σπίτι σου και στο διατηρεί δροσερό όλη τη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομείς χρήματα που μπορείς να κρατήσεις για τη νυχτερινή σου έξοδο. Γιατί είπαμε, μην πας και στο μπαράκι με το ποτό στο θερμός!

Καλοκαιρινή αλμύρα: Μοναδική αίσθηση που σε κάνει να νιώθεις το καλοκαίρι στο πετσί σου, κυριολεκτικά. Εκτός αυτού έχει και ευεργετικές ιδιότητες, αφού το αλάτι της θάλασσας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και βιταμίνη C. Ξεπλένοντας το λοιπόν από την επιδερμίδα, σου προσφέρει ένα φυσικό και ανέξοδο peeling!