Έξυπνα tips εν όψει εξεταστικής…

Όλοι έχουμε υπάρξει φοιτητές και γνωρίζουμε αυτή τη «σκοτεινή» περίοδο που έρχεται 3 φορές το χρόνο. Μιλάμε φυσικά για την εξεταστική, που βρίσκεται προ των πυλών, αλλά εμείς δεν αγχωνόμαστε, γιατί ξέρουμε τα πιο έξυπνα tips για αποδοτικό διάβασμα!

Συγκέντρωση τώρα! Μαζεύουμε ό,τι χρειαζόμαστε μπροστά μας. Αν αρχίσουμε να σηκωνόμαστε μία για το βιβλίο, μία για τις φωτοτυπίες, πάει χάθηκε το mood!

Off mode: Κλείνουμε κινητά, laptop, τηλεοράσεις! Για τις δύο, τρεις, τέσσερις (ούτε καν) ώρες που θα διαρκέσει το διάβασμα, απενεργοποιούμε οποιαδήποτε συσκευή μας αποσπάει την προσοχή.

Have a break: Επιβάλλονται μικρά διαλείμματα! Φροντίζουμε να κάνουμε τακτικά μικρά διαλείμματα, ώστε να καθαρίζει το μυαλό. Προσοχή! Δεν ξεφεύγουμε πάνω από 10 λεπτά, αλλιώς δεν επανερχόμαστε ποτέ…

Food Essentials: Φυσικά έχουμε συντροφιά τις αγαπημένες μας λιχουδιές! Μπάρες δημητριακών, φρούτα, χυμοί, σοκολάτες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη μας, ώστε να είμαστε περισσότερο αποδοτικοί. Hint: Η ζάχαρη ενεργοποιεί τον εγκέφαλο.

Θα πούμε το νερό… νεράκι: Ειδικά τώρα με τις ζέστες φροντίζουμε να υπάρχει πάντα δίπλα μας σε αφθονία. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η αφυδάτωση του οργανισμού προκαλεί απώλεια συγκέντρωσης.

Μη με ξυπνάς απ’ τις 6: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αποβεί καταστροφική… Κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες τη νύχτα, φυσιολογικές ώρες εννοείται, για να μη νυστάζουμε όλη την υπόλοιπη μέρα!

Extra tip: Αν υπάρχει η επιλογή στο πλυντήριο βάζουμε αθόρυβη πλύση. Το Neomat θα κάνει εξίσου καλά τη δουλειά του, το θέμα είναι να κάνουμε και εμείς τη δική μας!