Ψάχνετε για μια διαφορετική πολιτιστική έξοδο το Σαββατοκύριακο που έρχεται; Θέλετε να συμπεριλάβετε και τα μικρά σας αλεπουδάκια στην εμπειρία; Σας έχουμε την έξυπνη πρόταση! Η έκθεση του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης σε συνδιοργάνωση με το Μουσείο της Ακρόπολης, “εmotions, ένας κόσμος συναισθημάτων”, συνεχίζεται μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, με εκθέματα από τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου, που αφηγούνται τα συναισθήματα στην αρχαία ελληνική τέχνη.

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μπορείτε να συμμετέχετε σε οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έκθεσης. Σε αυτά, μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν την έκθεση, ανακαλύπτουν τους μύθους που κρύβονται στα 129 αριστουργήματά της, πλάθουν τις δικές τους φανταστικές ιστορίες, σχεδιάζουν αρχαία προσωπεία και συμμετέχουν σε ένα μαγικό “οδοιπορικό” συναισθημάτων. Οι συνοδοί των παιδιών μπορούν να παρακολουθήσουν προβολές σχετικές με τον Παρθενώνα στην Αίθουσα Τρισδιάστατων Προβολών ή να συνεισφέρουν με τη δική τους δημιουργία στα έργα των μικρών τους. Οι θεματικές των δράσεων ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών: Παιδιά από 4 έως 6 ετών αντιλαμβάνονται με το δικό τους τρόπο τις αισθήσεις και τα συναισθήματα στα έργα της περιοδικής έκθεσης. Παιδιά από 7 έως 12 ετών γνωρίζουν τον κόσμο των συναισθημάτων μέσα από τα έργα δημιουργών μυθολογικών αφηγήσεων. Παιδιά από 8 έως 14 ετών συζητούν για το συναισθηματικό κόσμο αντικειμένων της περιοδικής έκθεσης μέσα στο αρχικό και στο μουσειακό τους περιβάλλον.

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά και έναν γονέα/συνοδό, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

  • Για κράτηση θέσης τις Κυριακές στο Μουσείο της Ακρόπολης, τηλεφωνήστε στο 210-9000900 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 15:00-17:00).
  • Για κράτηση θέσης τα Σάββατα στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη στείλτε email στο education@onassis.org ή τηλεφωνήστε στο 210-3713001 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10:00-17:00).