Το καλοκαίρι – θέλουμε δεν θέλουμε – τελείωσε, τα σχολεία άνοιξαν και κάθε αλεπού πήγε στον πάγκο της! Για να γίνει η μετάβαση πιο ομαλή και να συνεχίσει η καθημερινότητα να κυλάει ξένοιαστα και χαρούμενα, δεν χρειάζεται καμιά φιλοσοφία. Απλά ακολουθήστε μερικές έξυπνες συμβουλές:

Πρωινό εγερτήριο: Η καλή μέρα από το προηγούμενο βράδυ φαίνεται! Γι’ αυτό έχουμε πάντα έτοιμα όλα τα πράγματα που θα χρειαστούν τα αλεπουδάκια μας από το προηγούμενο βράδυ. Πιο συγκεκριμένα:

Η σχολική τσάντα: Καλό θα ήταν να περιέχει πέρα από τα βιβλία και τα σχολικά τους είδη και τα εξής χρήσιμα: μωρομάντηλα και χαρτομάντιλα, αντισηπτικό χεριών, προστατευτικά καλύμματα τουαλέτας, αλλά και μια αλλαξιά ρούχα για τα πιο μικρά παιδάκια που είναι πολύ πιθανόν να λερωθούν κατά το διάλειμμα. Στο σπίτι, θα αναλάβει το Neomat.

Τα ρούχα: Τα επιλέγουμε από το προηγούμενο βράδυ για να μην πονοκεφαλιάζουμε τελευταία στιγμή μέσα στον πανικό της πρωινής ετοιμασίας. Τα πιο μεγάλα παιδιά τα διαλέγουν μόνα τους, αλλά την τελική έγκριση θα την δώσουν ασφαλώς οι μεγάλες αλεπούδες. Το ότι είναι πεντακάθαρα και μοσχομυρίζουν είναι αδιαπραγμάτευτο, αφού έχουν πλυθεί με Neomat 😉

Το κολατσιό: Έτοιμο κι αυτό από το προηγούμενο βράδυ και απαραίτητο να περιέχει φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνη. Μερικοί έξυπνοι συνδυασμοί είναι: σαλάτα ζυμαρικών, ρύζι με λαχανικά, μίνι πίτσα με τορτίγια, σουβλάκια γαλοπούλας με λαχανικά, αυγό με λαχανικά, muffins με λαχανικά και αυγό που μια παραλλαγή τους μπορείτε να δείτε και εδώ.

Τα πάντα σε πρόγραμμα: Τα παιδιά οργανώνονται καλύτερα όταν μπαίνουν σε πρόγραμμα και επειδή είναι περισσότερο οπτικοί τύποι, μια έξυπνη ιδέα είναι να μπορούν να βλέπουν με μια ματιά όλες τους δραστηριότητες, τις «δουλειές» και τις υποχρεώσεις τους, τόσο στο σπίτι όσο και έξω από αυτό. Αλλά και οι μεγάλοι θα ωφεληθούν με το να οργανώσουν κι αυτοί το δικό τους πρόγραμμα κι έτσι όλη η οικογένεια να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τα ωράρια του καθενός.

Δημιουργείστε λοιπόν όλοι μαζί έναν πίνακα από χαρτόνι και σημειώστε το πρόγραμμα όλης της οικογένειας ανά μέρα! Μαρκαδόροι, ξυλομπογιές και αυτοκόλλητα μπορούν να κοσμήσουν δημιουργικά τον πίνακα! Διασκέδαση και οργάνωση μαζί, τι καλύτερο;

Καλή σχολική χρονιά σε μικρές και μεγάλες αλεπούδες!