Έξυπνες Επιλογές για την κήπο

Η άνοιξη έχει έρθει πλέον επίσημα κι όλοι ξέρουμε πως είναι η ιδανική εποχή για να ασχοληθείτε με τον κήπο σας…ακόμα κι αν αυτός είναι στη βεράντα!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές Έξυπνες Επιλογές (κηπουρικές κι όχι μόνο):

  • Μπορείτε να φυτέψετε λαχανικά, βότανα και μυρωδικά τα οποία θα χρησιμοποιείτε στις μαγειρικές σας. Έτσι, όχι μόνο θα εξοικονομείτε χρήματα, αλλά και θα έχετε και πάντα φρέσκες βιολογικές ύλες στην κουζίνα σας. Και μιας και μιλάμε για μαγειρική, μην ξεχνάτε ότι τα φυτικά υπολείμματα των τροφών σας αποτελούν πρώτης τάξεως λίπασμα για τα φυτά σας. Οπότε δεν πετάμε τίποτα!
  • Το ξέρατε πως η στάχτη από το τζάκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εξαιρετικό λίπασμα, αφού ενισχύει τη σύσταση του εδάφους κι απομακρύνει ανεπιθύμητους «επισκέπτες» που τους αρέσει να μασουλάνε τα τρυφερά φυλλαράκια των φυτών σας;
  • Αν έχετε αρκετά φυτά, δέντρα ή δενδρύλλια, προτιμήστε το αυτόματο πότισμα. Είναι αποδεδειγμένο ότι εξοικονομείτε περισσότερο στην κατανάλωση νερού και επιπλέον ξενοιάζετε και από το καθημερινό πότισμα, που καλό είναι να γίνεται ή νωρίς το πρωί ή το σούρουπο.

Σηκώστε λοιπόν τα μανίκια και πιάστε τα σκαλιστήρια! Κι αν λερωθείτε με τα χώματα, τα χρώματα και τα αρώματα, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε… Neomat σε όποιο υπέροχο άρωμα προτιμάτε!