Για όσους μένουν στην Αθήνα, η Πρωτομαγιά εντός των τειχών μπορεί και πρέπει να γίνει μια ξεχωριστή εμπειρία. Κάντε την έξυπνη επιλογή και οδηγηθείτε προς την Αθηναϊκή Ριβιέρα, ένα κομμάτι της Αττικής ξακουστό για τη φυσική ομορφιά του και τον κοσμοπολίτικο αέρα του.

Οι δαντελωτές ακτές της από το Καβούρι και τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο προσφέρουν αξεπέραστη θέα και πολλές επιλογές για φαγητό και καφέ, αλλά και βόλτες στη θάλασσα, περιηγήσεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μια πεζοπορία-έκπληξη! Όλοι ξέρουμε το Σούνιο για το απαράμιλλης ομορφιάς «σκηνικό» του, με το ναό του Ποσειδώνα να ατενίζει αγέρωχος τις απόκρημνες ακτές και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου στον ορίζοντα.

Πόσοι όμως γνωρίζετε τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου; Είναι μια περιοχή με μεγάλη οικολογική, ιστορική, γεωλογική και  παλαιοντολογική αξία. Μπαίνοντας στο Δρυμό, θα περπατήσετε στο πευκοδάσος, θα συναντήστε το εντυπωσιακό βάραθρο του Χάους, στοές μεταλλείων του περασμένου αιώνα αλλά και τα πλυντήρια των αρχαίων μεταλλείων του Λαυρίου. Όλη η έκταση του Δρυμού είναι πλούσια σε χλωρίδα και φυτικά απολιθώματα και διάσπαρτη από σπηλιές, ενώ σε κάποια σημεία της διαδρομής, η θέα φτάνει μέχρι τη Τζια! Αν θέλετε λοιπόν μια μεγάλη βόλτα που θα σας ανταμείψει με εικόνες και εμπειρίες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, δεν έχετε παρά να εκδράμετε μια ανάσα από το κέντρο της πόλης!