Άνοιξη μέσα στο σπίτι!

Άνοιξη μέσα στο σπίτι

Η άνοιξη μας χτυπά την πόρτα! Έξω η φύση ανθίζει, στο μπαλκόνι τα φυτά μπουμπουκιάζουν, μήπως είναι ώρα να την προσκαλέσουμε και μέσα στο σπίτι; Υπάρχουν κάποια φυτά εσωτερικού χώρου που εκτός από το να ευωδιάζουν, παίζουν δύο ακόμη σημαντικούς ρόλους: είναι απόλαυση για τα μάτια μας, αφού δίνουν χρώμα στον χώρο μας και μας φτιάχνουν τη διάθεση και παράλληλα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα με ευεργετική δράση στον οργανισμό μας. Κάντε λοιπόν την έξυπνη επιλογή και επισκεφτείτε ένα φυτώριο, όπου θα μπορέσετε να τα αποκτήσετε σε πολύ οικονομικές τιμές.

Αλόη στην κρεβατοκάμαρα; Ναι! Γνωρίζατε για τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης στο δέρμα. Το ξέρατε όμως ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας παράγει οξυγόνο, σε αντίθεση με άλλα φυτά; Να ένα φυτό που μπορείτε να βάλετε ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα!

Baby λεμονιά για πιο καθαρό αέρα! Μυρίζει υπέροχα, αλλά κάνει και κάτι ακόμη. Τα φύλλα της λεμονιάς περιέχουν ουσίες που καθαρίζουν φυσικά τον αέρα. Αρωματικό και καθαριστικό 2 σε 1 δηλαδή!

Φίκος κατά των τοξινών! Γνωστός και πολύ δημοφιλής ως ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι, ο φίκος παράγει οξυγόνο και εξουδετερώνει τις τοξίνες της ατμόσφαιρας.

Δεντρολίβανο, το θεραπευτικό! Από μόνο του είναι φάρμακο, αφού έχει θεραπευτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, όταν καταναλώνεται. Αλλά και ως απλό διακοσμητικό στον χώρο μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες σε άτομα που υποφέρουν από παθήσεις, όπως το άσθμα.

Γεράνι, η ήρεμη δύναμη. Το πανέμορφο αυτό φυτό εκκρίνει μια ουσία που φαίνεται ότι λειτουργεί σαν ηρεμιστικό για τον οργανισμό. Αν λοιπόν ταλαιπωρείστε από άγχος και αυπνίες, ίσως είναι ώρα να του κάνετε λίγο χώρο στο σπίτι σας.

Οι έξυπνες επιλογές όπως βλέπετε είναι πολλές, η τελική επιλογή δική σας!