ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΤΥΡΙ, ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Απo τη Madame Ginger

Φρέσκια, αρωματική, κριτσανιστή τάρτα για να μοσχοβολήσει το σπίτι και να αποκτήσεις φανατικούς θαυμαστές της μαγειρικής σου!

  Μερίδες: 8   |     Χρόνος Προετοιμασίας: 15’    |     Χρόνος Ψησίματος: 5’   |    Χρόνος Αναμονής: 60’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
  • 175 γρ.αλεύρι σκληρό
  • 175 γρ.αλεύρι μαλακό
  • 175 γρ.βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 75 γρ.νερό
  • 7 γρ.αλάτι
  • 7 γρ.ζάχαρη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
  • 300 γρ. Γαλοτύρι
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ροδάκινο
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • Πιπέρι
tarta rodakino madame ginger
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 1

Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας τα αλεύρια. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν.

Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα.

ΒΗΜΑ 2

ΒΗΜΑ 2

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανακατεύουμε το γαλοτύρι με την κρέμα γάλακτος, ένα κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.

Πετάχτηκε λεκές στο jean μας; Εντάξει, στο πρόγραμμα είναι κι αυτό. Ξέρετε ποιο… για λευκά και χρωματιστά μαζί 😉 Μια μικρή συμβουλή είναι να αλατίσετε τον λεκέ πριν βάλετε το jean στο πλυντήριο με
Neomat Τέλος στο Ξεχώρισμα,
ΒΗΜΑ 3

ΒΗΜΑ 3

Πλένουμε καλά τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Οι λεκέδες από φρούτα είναι αρκετά επίμονοι. Ευτυχώς το ίδιο είναι και το Neomat Τέλος στο Ξεχώρισμα. Τα ψήνουμε στο φούρνο ή στο τηγάνι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού στην ταρτιέρα και τοποθετούμε τα ψημένα αχλάδια.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και προσφέρουμε στους έκθαμβους φίλους μας!

tarta rodakino madame ginger