ΣΠΙΤΙΚΑ BURGER ΣΕ 20 ΛΕΠΤΑ

Απo τη Madame Ginger

Πάνω που έχεις κατεβάσει ταινία και έχεις χουχουλιάσει για καναπέ, έρχεται η όρεξη για burger. Άσε το τηλέφωνο κάτω και μην μασάς. Θα τρως το πιο θεϊκό burger σε 20 λεπτά και θα το έχεις φτιάξει μόνος σου. Έξυπνο;

  Μερίδες: 2   |     Χρόνος Προετοιμασίας: 5’    |     Χρόνος Ψησίματος: 15’

ΥΛΙΚΑ:
  • 400 γρ. Κιμά λάπα, 1 φορά περασμένο με 30% λίπος
  • 2 ψωμάκια για burger
  • 3 κ.σ. Μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. Κέτσαπ
  • 4 ροδέλες ντομάτα
  • Πίκλες
  • Μαρούλι
  • Αλάτι και πιπέρι
burger madame ginger
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 1

Χωρίζουμε τον κιμά στα δύο και πλάθουμε σε μπάλες.

Βάζουμε ένα τηγάνι στο μάτι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πάρα πολύ καλά, ακουμπάμε τα μπιφτέκια.

Τα πατάμε καλά με μία σπάτουλα, αλατοπιπερώνουμε την πάνω μεριά και ψήνουμε για 4-5 λεπτά για medium αποτέλεσμα.

Γυρνάμε το μπιφτέκι, το ξαναπατάμε ελαφρώς και ψήνουμε για άλλο τόσο.

ΒΗΜΑ 2

ΒΗΜΑ 2

Παράλληλα, ψήνουμε τα ψωμάκια στον φούρνο για 3-4 λεπτά στο grill και ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ σε ένα μπολ.

Βγάζουμε τα ψωμάκια από τον φούρνο και απλώνουμε στα καπάκια από μία κουταλιά της σούπας σος.

Μαγιονέζα + κέτσαπ = ωραία γεύση και ωραίοι λεκέδες! Κάτι που εμάς φυσικά δεν μας απασχολεί καθόλου. Συνεχίζουμε… Αν θέλουμε, μπορούμε να τρίψουμε τοπικά το λεκέ με κρύο νερό ή να αφήσουμε το Neomat Gel 2 σε 1 Αέρινη Φρεσκάδα  να δράσει για λίγο πάνω του πριν πλύνουμε κανονικά.
ΒΗΜΑ 3

ΒΗΜΑ 3

Ακουμπάμε το μπιφτέκι στο κάτω ψωμάκι και βάζουμε ντομάτα, μαρούλι και πίκλες κατά προτίμηση.

Κλείνουμε τα burger και σερβίρουμε.

Δαγκώνουμε λαίμαργα και… ουπς! Έσταξε η σος! Αλλά σιγά μη σταματήσουμε τώρα… είναι πεντανόστιμα!