ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ & ΑΥΓΟ ΠΟΣΕ

Απo τη Madame Ginger

Ξέρεις την κλασσική πατατοσαλάτα με την μαγιονέζα. Ξέρεις και την άλλη, την πιο παραδοσιακή με την κάππαρη και το ελαιόλαδο. Πατατοσαλάτα με αυγό ποσέ και γιαούρτι όμως δεν ξέρεις… ξέρεις; Από σήμερα θα μάθεις!

  Μερίδες: 2    |     Χρόνος Προετοιμασίας: 10’    |     Χρόνος Ψησίματος: 30’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ:
  • 10-12 baby πατάτες
  • ½ ξερό κρεμμύδι
  • 5-6 ντοματίνια
  • 200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ξύδι
patatosalata madame ginger
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό βρύσης και αλατίζουμε καλά. Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν.

Τις κόβουμε στην μέση, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στην μέση και τα ανακατεύουμε με τις πατάτες.

ΒΗΜΑ 2

ΒΗΜΑ 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Περιχύνουμε την σος στην σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Αν δούμε ότι χρειάζεται, περιχύνουμε με επιπλέον ελαιόλαδο για επιπλέον λεκέδες!
Πετάχτηκε σος στο αγαπημένο μας μπλουζάκι; Δε σκάμε! Ξέρουμε τα SOS! Εφαρμόζουμε λίγο Neomat Gel 2 σε 1 Άνθη Τριανταφυλλιάς απευθείας πάνω στο λεκέ, αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά κι έπειτα πλένουμε κανονικά.
ΒΗΜΑ 3

ΒΗΜΑ 3

Σε ένα χαμηλό κατσαρολάκι, βάζουμε 4 δάχτυλα νερό να βράσει μαζί με το ξύδι. Σπάμε το ένα αυγό σε ένα ρηχό μπολάκι και το ρίχνουμε με προσοχή μέσα στον νερό. Αν απλωθεί το ασπράδι, το βοηθάμε με μία τρυπητή κουτάλα να ενωθεί. Ποσάρουμε για 4 λεπτά, αφαιρούμε το αυγό με μία τρυπητή κουτάλα και συνεχίζουμε με το επόμενο.

Σερβίρουμε με υπερηφάνεια και με τους λεκέδες μας σαν παράσημα δημιουργικότητας!

Αυτό σημαίνει απόλαυση της μαγειρικής!