ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ (ELOTE)

Απo τη Madame Ginger

Αυτά είναι με διαφορά τα καλύτερα καλαμπόκια που θα φας ποτέ! Η τραγανή τους κρούστα με μαγιονέζα, καπνιστή πάπρικα και λιωμένο τυρί, κάνει τα καλαμπόκια απόλυτα εθιστικά και ό,τι πρέπει για μια παγωμένη μαργαρίτα!

  Μερίδες: 2-3   |     Χρόνος Προετοιμασίας: 10’    |     Χρόνος Ψησίματος: 10’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ:
  • 3 καλαμπόκια
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • Πάπρικα γλυκιά καπνιστή
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο αλμυρό τυρί
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 2 lime
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
  • 2 μέρη τεκίλα
  • 1 μέρος triple sec
  • 1 μέρος χυμό lime
kalaboki elote madame ginger
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 1

Βράζουμε τα καλαμπόκια σε αλατισμένο μέχρι να μαλακώσουν τα σπόρια τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
ΒΗΜΑ 2

ΒΗΜΑ 2

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε την μαγιονέζα με 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά καπνιστή και πιπέρι. Αλείφουμε καλά τα καλαμπόκια από όλες τις μεριές και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 8-10 λεπτά.

Σερβίρουμε με φύλλα κόλιανδρου και στυμμένο lime.

Λεκές από μαγιονέζα; Δεν έχουμε χειρότερο. Έχουμε όμως καλύτερο! Το καλύτερο καθάρισμα με Neomat Gel 2 σε 1 Αέρινη Φρεσκάδα! Μπορούμε μάλιστα να βάλουμε λίγο απευθείας πάνω στο λεκέ και να το αφήσουμε να δράσει για 5 λεπτά πριν πλύνουμε κανονικά.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Χτυπάμε στο σέικερ με μπόλικο πάγο:

  • 2 μέρη τεκίλα
  • 1 μέρος triple sec
  • 1 μέρος χυμό lime

Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι σε μία ροδέλα lime, αφού έχουμε βρέξει το χείλος του με χυμό lime και το έχουμε περάσει σε χοντρό αλάτι.

margarita madame ginger

Τσουγκρίζουμε τις Μαργαρίτες μας και… ουπς… χύνεται λίγο στα ρούχα μας. Ας τις πιούμε στην υγεία της αστραφτερής καθαριότητας!

kalaboki elote madame ginger