FRENCH TOAST ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ & ΜΠΑΝΑΝΑ

Απo τη Madame Ginger

Είναι ΣΚ, ξυπνάς μέσα στη χαρά και θες να φτιάξεις ένα νόστιμο αλλά γρήγορο πρωινό. Ανοίγεις τα ντουλάπια και βλέπεις το τσουρέκι που ξέχασες μισοκομμένο, πίσω από κάτι φρυγανιές. Το πρωινό σου θα είναι έτοιμο σε 20 λεπτά! Και θα είναι τέλειο…

  Μερίδες: 2   |     Χρόνος Προετοιμασίας: 10’    |     Χρόνος Ψησίματος: 10’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ FRENCH TOAST:
  • 4 χοντρές φέτες τσουρέκι
  • 1 μπανάνα
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • 1 αυγό
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
  • Πραλίνα φουντουκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 1

Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες.

Αλείφουμε σε δύο φέτες τσουρεκιού από μία κουταλιά της σούπας πραλίνα. Βουτάμε το δάχτυλό μας στο βάζο και γλείφουμε λίγη ακόμα πραλίνα. Σκουπιζόμαστε όπου βρούμε. Σε πετσέτα; Πάνω μας; Τι σημασία έχει; Αφού θα καθαρίσει το Neomat.

ΒΗΜΑ 2

ΒΗΜΑ 2

Συνεχίζουμε… Μοιράζουμε τη μπανάνα στις δύο φέτες τσουρεκιού και κλείνουμε με τις άλλες δύο φέτες. Πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν οι δύο φέτες.
Στο σημείο αυτό είναι πολύ πιθανό να φύγει λίγη πραλίνα και να λερώσει το τραπεζομάντιλο. Δεν πειράζει, σε λίγη ώρα θα μυρίζει και πάλι Άνθη Τριανταφυλλιάς! Αλλά θα σας δώσω κι ένα tip. Μπορείτε να αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ πριν τον πλύνετε με Neomat τρίβοντάς τον με οινόπνευμα πάνω σε ένα βαμβακερό πανί.
ΒΗΜΑ 3

ΒΗΜΑ 3

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και την άχνη ζάχαρη. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Βουτάμε στο μείγμα του γάλακτος τα τσουρέκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Κι αν μας πιτσιλίσει και λίγο το λάδι, κανένα πρόβλημα. Στο πρόγραμμα είναι κι αυτό.

Ψήνουμε για 4 λεπτά από κάθε μεριά.

Κόβουμε τα french toast στη μέση και σερβίρουμε με έξτρα πραλίνα. Απολαμβάνουμε τη δημιουργία μας με πάθος και χωρίς φόβο μήπως λερωθούμε.

Γιατί μόνο έτσι απολαμβάνουμε τη μαγειρική!