FISH TACOS

Απo τη Madame Ginger

Ετοιμάσου να ταξιδέψεις στο Μεξικό με ένα street food που θα λατρέψεις! Λαχταριστά fish tacos, έτοιμα σε 15 λεπτά για εσένα και την παρέα σου!

  Μερίδες: 4   |     Χρόνος Προετοιμασίας: 10’    |     Χρόνος Ψησίματος: 5’

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 φιλέτα γλώσσας
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 4 τορτίγιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ:
  • 2 φιλέτα γλώσσας
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 4 τορτίγιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 1

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη λαχανοσαλάτα. Τρίβουμε τα λάχανα και τα καρότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό μπολάκι, ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, το χυμό από τα lime, τη fish sauce, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Η fish sauce αφήνει δύσκολο λεκέ, αλλά και το  Neomat για τα δύσκολα είναι! Περιχύνουμε τη λαχανοσαλάτα και ανακατεύουμε μαζί με τα φύλλα από τον μισό κόλιανδρο.
ΒΗΜΑ 2

ΒΗΜΑ 2

Αλατίζουμε το ψάρι και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το σησαμέλαιο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει πολύ καλά. Ακουμπάμε το ψάρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά από κάθε μεριά.

Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι. Για να σερβίρουμε, διπλώνουμε την κάθε τορτίγια στη μέση και μοιράζουμε το ψάρι και τη λαχανοσαλάτα.

Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου και σερβίρουμε με φέτες lime στο πλάϊ.

Δεν ανησυχούμε καθόλου ούτε για πιθανές-σίγουρες λαδιές, αλλά ούτε και για τις μυρωδιές από το ψάρι, αφού σε λίγο τα ρούχα μας θα μυρίζουν και πάλι Αέρινη Φρεσκάδα!

Καλούμε στο σπίτι όλη την παρέα και ετοιμαζόμαστε να μας ζητήσουν τη συνταγή! Και για το μαγείρεμα, και για το καθάρισμα! 😉