BREAKFAST SANDWICH ΜΕ SCRAMBLED EGGS & BACON

Απo τη Madame Ginger

Brunch στο σπίτι σημαίνει να ξυπνάς Κυριακή πρωί, να φτιάχνεις καφέ, να πετάς 2 αυγά στο τηγάνι και δυο φέτες ψωμί στο φούρνο και να γυρνάς στο κρεβάτι για να τα φας εκεί!

  Μερίδες: 2   |     Χρόνος Προετοιμασίας: 5’    |     Χρόνος Ψησίματος: 5’

ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 4 αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 5 φέτες bacon
  • 7-8 ντοματίνια
  • Ελαιόλαδο
scrambled eggs madame ginger
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 1

Ραντίζουμε τα ντοματίνια με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 200◦C για 5 λεπτά. Μόλις πάρουν χρώμα, βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.

Απλώνουμε το bacon σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο (μαζί με τα ντοματίνια, αν υπάρχει χώρος) μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο μεριές.

Ραντίζουμε το ψωμί με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

ΒΗΜΑ 2

ΒΗΜΑ 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ακουμπάμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ζωηρά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

To ζωηρό ανακάτεμα συνεπάγεται και ζωηρούς λεκέδες, αλλά όταν έχεις τελειώσει με το ξεχώρισμα των ρούχων, γίνεται να ανησυχείς γι’ αυτά; Νο!

Κάναμε λαδιά; Συνεχίζουμε απτόητοι… Εκτός αν θέλουμε να καλύψουμε πρώτα τη λαδιά με λίγο αλεύρι για να την απορροφήσει, πριν πλύνουμε με Neomat Τέλος στο Ξεχώρισμα!
ΒΗΜΑ 3

ΒΗΜΑ 3

Μόλις πήξουν (αλλά είναι ακόμα υγρά) τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό.

Σερβίρουμε τα αυγά, το bacon και τα ντοματίνια πάνω στο ψωμί.

Φοράμε μια καθαρή πιτζάμα και παίρνουμε το πρωινό μας στο κρεβάτι, γιατί μας αξίζει!