ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Απo τη Madame Ginger

Υπάρχει ένα μπισκότο που δεν χωράει σε μία μπουκιά! Ψήνεται μέσα στο τηγάνι, είναι τεράστιο, τρώγεται καυτό και συνδυάζει σοκολάτα και φυστικοβούτυρο! YUM στα καλύτερα του…

  Μερίδες: 1 μεγάλο μπισκότο   |     Χρόνος Προετοιμασίας: 5’    |     Χρόνος Ψησίματος: 15-18’

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ:
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
  • Σιρόπι καραμέλας ή/και σοκολάτας
  • Παγωτό
  • Φυστικοβούτυρο
cookie madame ginger
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΗΜΑ 1

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά (προσέχουμε μην έχει πλαστικά μέρη. Ιδανικά μαντεμένιο) και λιώνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα αυγά, ανακατεύοντας ζωηρά. Πολύ ζωηρά!

ΒΗΜΑ 2

ΒΗΜΑ 2

Προσθέτουμε το μείγμα το αλευριού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, στο μείγμα του μπισκότου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175oC για 15-18 λεπτά ή μέχρι να πάρει το μπισκότο χρώμα στις άκρες και να είναι μαλακό στο κέντρο.

Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε με παγωτό και φυστικοβούτυρο και κάποιο σιρόπι της αρεσκείας μας.

Λεκές από αυγό; Σιγά τα αυγά! Ε, Θα τον πλύνουμε μετά με Neomat €co Φρεσκάδα+  Να σας δώσω και μια συμβουλή; Ρίξτε μπόλικο αλάτι στο λεκέ για να τον απορροφήσει κι έπειτα σκουπίστε με χαρτί κουζίνας ή σφουγγαράκι.

Όλα είναι νόστιμα πολύ και λερώνουν ακόμα πιο πολύ. Αλλά είπαμε… η μισή απόλαυση είναι στο λέρωμα!

cookie madame ginger